logo
РУСЕНСКИ УНИВЕРСИТЕТ
ЦЕНТЪР ЗА ИНОВАТИВНИ ОБРАЗОВАТЕЛНИ ТЕХНОЛОГИИ
logo
Science tools explosion

Награди

Повечето от най-активните членове на Центъра - участници в изпълнението на НАЦИОНАЛНАТА ПРОГРАМА ЗА СЪЗДАВАНЕ НА ВИРТУАЛНО ОБРАЗОВАТЕЛНО ПРОСТРАНСТВО са получили високи награди за приноса си към изпълнението на проектите по програмата.

Г-н СЕРГЕЙ СТАНИШЕВ, МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ връчи грамота и Златен знак на докторанта Йордан Калмуков за създаването и внедряването на Web базирана система за поддръжка на научни конференции, на които електронното обучение е една от основните теми

Маг. инж. Йордан Калмуков е носител и на кристалния ПОЧЕТЕН ЗНАК на Академичната общност по компютърни системи и информационни технологии и на званието „СТУДЕНТ НА ГОДИНАТА“ в Община Русе.

Г-н Румен Трифонов, Секретар на Координационния съвет на информационното общество към Министерския съвет и Председател на МИИО АБ връчи значки и поздравителни адреси на докторанти и млади преподаватели, работещи в областта на виртуалните образователни среди, в т.ч. на Анелия Иванова, Цветан Христов, Галина Иванова, Орлин Томов, Евгения Георгиева, Елена Якимова, Владимир Дочев, Владимир Матеев и Румен Колев.

Гл. ас. д-р Анелия Иванова получи грамота и „Дървото на мъдростта“ от Съюза на учените-Русе за разработената от нея виртуална лаборатория по дисциплината „Организация на компютъра“.

Д-р Цветан Христов получи грамота от г-н ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ, ПРЕЗИДЕНТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ за разработената от него платформа за електронно обучение.

Гл. ас. д-р Галина Иванова получи грамота от г-н ГЕОРГИ ПЪРВАНОВ, ПРЕЗИДЕНТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ за разработените от нея виртуални образователни среди.

Целия младежки екип на Центъра получи Награда „РУСЕ“ на Кмета на Община Русе по случай 24 МАЙ.

Председателят на ДАИТС ст. н. с. д-р Пламен Вачков връчи Грамота и ПЛАКЕТ на Ректора на Русенския университет за целия принос на университета като един от инициаторите и координатор на НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА СЪЗДАВАНЕ НА ВИРТУАЛНИ ОБРАЗОВАТЕЛНО ПРОСТРАНСТВО и за стимулиране на младежкото участие в проектите на програмата.